Costa Brava i Spanien

Tänk så skönt det hade varit om man just nu bara kunde ligga på stranden, ta en drink och bli skitbrun. Det kommer bli verklighet, men inte förrens i mitten på Juni månad. Då åker jag tillsammans med Joel och hans familj till Spanien. Vi kommer åka buss ner dit, och för er som är intresserade så kommer vägguiden Här !:

Lördag: Malmö - Costa Brava

Vår resa börjar i Malmö, där reseledare och buss möter upp. Via Öresundsbron tar vi oss snabbt genom Danmark och till den väntande färjan i Rödby. Väl i land är det dags för lunch innan vi fortsätter söderut. Under eftermiddagens etapp unnar vi oss en uppskattad kaffepaus och lär känna våra medresenärer. Sedan fortsätter färden på snabba tyska motorvägar och vi gör ett längre uppehåll för middag. När mörkret sänker sig visar vi en trevlig film i bussen, innan det är dags att sluta ögonen för natten. Framåt morgonen gör vi ett frukoststopp i Frankrike. Under eftermiddagen når vi gränsen mot Spanien och det ljuvliga spanska landskapet breder ut sig framför oss. Reseledaren hjälper oss med inkvartering på respektive hotell innan det är dags att bege sig ut på äventyr. Vårt soliga semesterparadis blir verklighet!

Här ser ni hur vi kommer åka!

Söndag till lördag: Costa Brava

Välkommen till Costa Brava och Medelhavet! Här bjuds du slösande sol från en klarblå himmel och vidsträckta stränder. Sjunk ner på den varma stranden och svalka dig med ett dopp i det ljumma Medelhavet. På de rena och välskötta stränderna erbjuds du inte bara solbadande utan även aktiviteter som till exempel windsurfing och vattenskidåkning. Shopping är ett givet inslag på en semester i Spanien. Lädervaror, skor och keramik hör till de mest prisvärda varorna. Passa på att se vad som bjuds på marknadsplatsen och i butikerna. Restauranger och barer finns i stort urval. Även när det gäller nattens nöjesliv finns mycket att välja på, allt från flamencobarer till diskotek. Som seden är nere vid Medelhavet hör det till att strosa en stund i skymningen, njuta av kvällens svalka och folklivet. Gatorna fylls av folk och du känner de ljuvliga dofterna från det goda spanska köket.Men missa inte att också uppleva något mer än bara stränder när du är i den egensinniga spanska provinsen Katalonien. Här har spansk kultur och konst alltid haft ett viktigt centrum. I Barcelona upplever du något av detta och du kan förundras över några av Spaniens mest omtalade byggnadsverk. Båttur, flamencoafton och en tur till lilleputtlandet Andorra högt uppe i Pyrenéerna är andra populära inslag på utflyktsprogrammet. Här hittar du säkert något som sätter guldkant på din vistelse i Costa Brava!

Här är en bild från när jag och Joel var i Grekland/Korfu sommaren 08..Då hade vi roligt! Och jag hoppas vi får det lika bra, och att vi slipper åskan, i Spanien :)

Lördag förmiddag: Costa Brava - Malmö

När man trivs går tiden fort, heter det ju. På lördag förmiddag tvingas vi ta farväl av vårt soldränkta paradis. Färden går norrut och vi når snart Frankrike, där vi gör ett lunchstopp. På snabba vägar fortsätter vi genom vackra landskap och vi tar regelbundna pauser under färden. Framåt kvällen blir det ett stopp för middag och senare under kvällen bjuds vi på filmvisning. Därefter väntar nattsömn och på morgonen vaknar vi i Tyskland. Efter en stärkande frukost tar bussen oss norröver mot Hannover och Hamburg. Efter att ha passerat Lübeck blir det tillfälle för lunch på en utvald restaurang. Vi lämnar Tyskland via färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby i Danmark. Under eftermiddagen rullar vi genom öppna danska landskap och når med hjälp av Öresundsbron åter Malmö vid 19-tiden.

Och sedan tar Jag, Joel och han lillebror buss från Malmö till Halmstad :) Kommer bli en rolig resa! Och jag som inte har varit i många länder alls, tycker nog det ska bli extra spännande då jag kommer till flera olika länder i en och samma resa ;)

Intressant va? Meningen med detta inlägg vart ju såklart att läska er andra som fan! Haha, jag ska till Spanien, det ska inte du! ;D

Zara.


Kommentarer
Postat av: alle ek

Jag är faktikst lite avundsjuk även fast jag ska åka innan dig!;)

2009-01-12 @ 18:32:15
URL: http://alexandraek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0