Onsdag

Hej!
Idag släpptes hemtentan...herregud säger jag bara. Ska krävas mycket för att jag ska klara av den asså för det verkar himla svårt. Men jag får göra mitt bästa, man kan ju alltid göra om den om inget annat..
Ikväll ska jag och Joel gå och kolla på "this is it"-filmen och det ska bli spännande. Hoppas den är så bra som man tror att den är.
Annars blir det nog inte mycket gjort idag, bara slappa.

(Sarah Pontén, bara för att du tycker så mycket om pastan med ostsås och skinka, så ska du få det på fredag när vi ses! Jag är hemma hela dagen så du är välkommen att komma any time...smsa el ring mig på fredag så bestämmer vi hur vi gör! ;)

091026

Hejhej!
Nu har jag och Joel bokat resan till New York !! Vi gjorde så att vi köpte flyget nu och så tar vi hotellet nästa månad. Åhhh längtar redan, en vecka i januari blir det! Innan min skola börjar (om jag nu kommer in då) så vi åker den 8 jan och kommer hem den 16de (åker den 15de men tar ju ett tag att komma hem med mellanlandningen och allt..)

Aja, hoppas ni är riktigt avunsjuka, för det hade jag varit moahaa!!


New York

New York-resan bokas antagligen idag! yippie!

091024

Hej!
Idag var jag i stan och kunde inte låta bli att köpa en så kallad "bustier" på Kappahl. Ville ju ha en sådan så man kunde vara utan linne när man använder den svarta tröjan från monki som jag köpte igår. Det ser helt ok ut!
Så här ser den ut iallafall:


Kappahl 199 Kr

Nu blir det mat (antagligen pasta och ostsås med skinka igen, men det är ju favoriten!)

Dagens köp


Monki 300 Kr
Love it!


Torsdag

Denna vecka har verkligen gått fort alltså, det är ju redan Torsdag! :) Menmen har umgåtts mycket med min babe så det har bara varit roligt. Är hemma för tillfället för vår ena hund kevin behöver sällskap (haha, han e en mycket gammal hund) under tiden vi får nytt kök så det kunde jag lika gärna ställa upp på. Joel skulle åka och fixa ett rör som gått sönder i bilen så lika bra att jag stannar hemma under tiden han gör det. Ikväll blir det iallafall mys och film, om allt går som planerat!


H*lvete.

Jaha, där rök min chans. Oddsen är ganska minimala nu att jag kommer in på det jag har sökt. Kolla varför:

Många vill studera på Högskolan i vår,
Över 50 procent. Så stor är ökningen av antalet ansökningar till vårens utbildningar vid Högskolan i Halmstad.
Det massiva söktrycket till Högskolan i Halmstad består. Det kan konstateras efter att ansökningstiden för vårterminen till landets universitet och högskolor i går gick ut.

– Antalet ansökningar till Högskolan har ökat med 54 procent jämfört med vårterminen 2009. Det är en fantastisk uppgång, säger Brita Lundh, chef på Studerandeavdelningen.

Totalt har 8 857 personer sökt något av de program och kurser som ges vid Högskolan under vårterminen. Betydligt fler kvinnor än män vill studera vid Högskolan.

Sjuksköterskeprogrammet har som vanligt många sökanden, både i Halmstad och i Varberg, och ligger i topp. Andra populära utbildningar är psykologi, ledarskap, hälsopedagogik och lärarprogrammet.

Ökningen av antalet ansökningar tycks vara betydligt högre för Högskolan i Halmstad än för landet som helhet. Verket för högskoleservice (VHS) noterade en uppgång av antalet webbanmälningar med 15 procent. Totalt har VHS fått in 183 000 anmälningar via webben.


Ni får alla hålla tummarna. Jag känner ju mig verkligen redo för att börja plugga. OM jag då får ett nej nu i December vet jag inte vad jag gör.

2,5 år tillsammans

Små och nykära, en vecka efter att vi blev tillsammans. Nu har det hunnit gå 2,5 år och fler ska det bli! <3


09-10-20

Hej!
Idag är det åter igen dags för ett seminarium via msn. Denna gång känner jag mig faktiskt lite osäker när det gäller min uppgift. Vi gjorde en uppgift tillsammans som blev jättebra, men så har vi ju också en som vi skulle göra själva och det är den som jag har haft lite problem med. Det var att man skulle ge exempel på en social praktik (valde nätbaserad undervisning, såklart?) och så skulle man skriva en massa om det som vi senare idag ska prata om. Men vi får se hur det går, menar de andra seminariumen har gått bra, så det kommer nog detta också göra. Men håll tummarna!

Annars är det bara slappedag idag. Snart kommer Joel och plockar upp mig och så åker vi hem till honom. Kanske blir det lite pizza ikväll om man har tur :)

Dagis

Hej! Idag fick jag ett tips om att skicka massa cv:n till olika förskolor, så det gjorde jag! Närmare bestämt sju olika. Vet inte hur höga oddsen är att de vill ha någon outbildad, men det är ju alltid värt att chansa.


2009-10-19

Joel va tvungen att stanna hemma från jobbet idag då han på något sätt fått ont i ryggen. Men han har fått tid hos doktorn så d kan kolla upp vad det kan vara. Visst är det synd om Joel, men det är samtidigt skönt att för en gångs skull är hemma på en måndag! :)

Sitter för övrigt och klurar på uppgiften som vi har tills seminariumet imorn, men det går inte så bra..Den är alldeles för svår alltså. Menmen, de andra i gruppen tyckte med den var svår så får hoppas att det inte blir alltför pinsamt om jag nu inte lyckas göra klart den.

Jaja, nu tar jag en paus i pluggandet, behöver fika!

Lärandets vilkor i skola, arbetsliv och fritid 15 hp


Japp, distanskursen som jag läser här på Halmstad Högskola heter alltså som rubriken lyder. Har haft ett "djupt" samtal med min "klasskamrat" Andreas, 25 nu under kvällen då vi diskuterat den individuella uppgiften som vi ska göra tills på tisdag då nästa seminarium är. Det roliga med denna människa är att han är bara 25, men han skriver som om han vore 50 typ. Väldigt prydligt och sofistikerat. Men så söker man på hans namn på facebook, och ja, såklart är han en helt vanlig festprisse som oss alla andra :) Men med tanke på att han har en psykologiutbildning bakom sig, och jag har ingenting, så är det kanske inte så konstigt att han skriver som han gör. Det är nog bara jag som är ung och dum, höhö..

Se om ni förstår vår följande uppgift:

"En central utgångspunkt i Säljös bok är att lärande konstrueras inom ramen för sociala praktiker. Inför seminariet ska ni enskilt förbereda ett exempel på en social praktik där det kan tänkas pågå lärande. Analysera och resonera utifrån ett sociokulturellt perspektiv kring den valda praktiken genom att ta ställning till följande frågor: Inom vilka typer av social praktik utspelar sig ert exempel? Hur konstitueras lärande inom den valda praktiken? Vad måste man kunna för att delta? Vad karaktäriserar lärandet? Vilka kulturella artefakter är centrala? Vad präglar kommunikationen? Ni behöver inte lämna in något skriftligt på detta, men ni skall redogöra för era ”svar” på seminariet i diskussion med gruppen."


Lätt? (nej)


2009-10-18


Söndag! Japp, en rätt så fin höstdag är det idag och vi har hunnit med både det ena och det andra. Har varit hemma och ätit middag hos Joels farmor samt varit hemma hos oss och spanat in den nya, efterlängtande soffan som äntligen kommit. Snygg färg, bekväm "schalong" men mindre bekväm i övrigt. Men man ska inte klaga. Den är iallafall bättre än dessa hårda fotöljer vi stått ut med i start 9 veckor. Om jag hade fått välja, skulle dem åka ut direkt. De är som två prynadsstolar. Fina att kolla på, men absolut hur obekväma som helst.

Nåväl, dagen fortsätter och snart, om jag har tur, så ska vi kolla på Twilight-filmen. Det var ett tag sen nu och jag fick ett sånt ryck igår att jag ville se den. Och Joel var rätt lätt att övertala då det är min tur att välja film så..

Aja nu: Godis snart: Film sen: ?1: Calle, Leo, Joel och Samuel. Den första av många shotar (för deras del, jag höll mig till min malibu)
2: Samuel ble
v mer onykter och krävde en bild tillsammans med flaskorna!
3: Ja, i
ngen kommentar.
4: Joels vanliga pose på festbilder

2009-10-17

Hej!
Idag är det lördag och det känns som att det kommer bli en riktig slappedag idag. Ikväll ska jag och Joel äta middag med hans föräldrar och deras vänner (känns vuxet, jag vet) och det kommer nog bjudas på potatisgratäng,fläskfilé med ädelost och vinsås om jag inte hörde fel. Jag som älskar mat (äter hela tiden nu för tiden känns det som) ser fram emot detta eftersom Mia alltid gör så god mat! Annars blir det nog inte så mycket mer att göra idag faktiskt. Är hemma hos Joel just nu och han håller på och fixar med bilen medans jag sitter här och läser en massa på datorn. Men palla vara ute i kylan för att kolla på Joel när han fixar med bilen (tråkigare aktivitet finns inte) när man kan sitta inne i värmen.

Skumt

Det är ju lite märkligt. För några dagar sedan klarade min mobil inte ens att leva i två dygn, och nu helt plötsligt så har den tagit 1 batteristräck av 7 på 2,5 dygn. Är det tack vare att jag stängde av 3g:n? Isåfall drog 3g:n ASMYCKET. Menmen nu vet jag att det inte var något fel på min telefon iallafall. Hade blivit lite ledsen om det vore så att jag var tvungen att lämna in den redan efter en vecka.

Försöker få tag på min syster Petra, men hon dissar mig. Petra, svara!


Btw, har jag sett snyggare skor än dessa? NO! vill ha vill ha


Friday

Hejhej!
Idag är det Fredag. Har suttit nu i nån timme och pluggat med en uppgift till det kommande seminariumet som är nu på Tisdag. hade både en uppgift som vi skulle göra gruppvis och en som vi ska göra enskilt. Jag kan säga att denna kursen var betydligt svårare än vad jag trodde den skulle vara. Men om man ger sig in i något nytt så är det inte ofta det är lätt i början.
Nåväl, ska ta och göra lite mat nu och sen fortsätta plugga. Får ju passa på när man känner för det.


En pluggande Zara

Snart blir det stuvade makaroner och korv

Hej!
Nu är Joel här hemma och håller mig sällskap. Jag borde egentligen sitta och plugga, men har noll motivation. Jag tycker att kursen är intressant och så, men den känns samtidigt som att den är alldeles för svår för mig. Alla andra i kursen har redan vissa kunskaper i pedagogik medans jag inte har någon alls. Aja, vi får se hur det blir med den. Kan ju hoppa av den om jag tycker det blir alltför svårt.

Jag som aldrig skulle bli lärare..."Inriktningen på 210 hp vänder sig till dig som vill bli lärare för barn i åldrarna 0-7 år i förskola och förskoleklass eller för barn i fritidshem i åldrarna 6-12 år."

Äntligen hemma igen

Hej igen!
Nu är vi hemma igen efter en kort vistelse i denna kalla staden Borås. Vi åkte dit, vilket tog nästan två timmar, var i Emelies lägenhet i cirkus 10 minuter innan vi började åka hem igen. Efter en sån tripp blir man seg i huvudet men vad gör man inte för att få se sin systers nya lägenhet! Nu är jag skittrött så ska nog sova snart.

Systers nya tattoo

Emelie taggade sig hos räven idag! Blev fint!:

 

Nu ska vi äta, sen ska vi köra Emelie hem, ända till Borås. Vi ska kolla in hennes nya lägenhet och så, har ju inte sett den innan :) Menmen först mat!

 


Batteritid 17 dagar?

HAHAHA, dagens skämt eller? Det står på min mobils specifikationer att batteritiden är på upp till 17 dagar. Det är ju helt sjukt då att min mobil bara klarar max 2 dagar. Antingen är det fel på min mobil eller så har de skrivit fel. Jag menar, 17 dagar? Finns väl ingen mobil som klarar att vara på så länge? Eller? (funderar, funderar..)Uppdatering:

Mejlade Nokia och frågade vad man kunde göra, och jag skulle tydligen uppdatera några program och säkerthetskopiera det som fanns i mobilen och skit, men vi får hoppas att batteriet håller längre efter det. Jag kan ju ingenting om hur/vad/när man ska uppdatera såna saker, så det var tur att jag mejlade dem!


Hemma hos Petra och Daniel

Idag kom Emelie hem för en liten visit. Hon ska tatuera sig i nacken imorn här i Halmstad men hon kom hit en dag innan för att umgås med oss. Hon har härmat mig med hårfärgen, hon har nämnligen också färgat håret rött så nu ser vi verkligen ut som tvillingar typ, haha.
Vi vart hemma hos Petra och Daniel innan för Emelie ville kolla på Petras nya katt som heter Luna.

Vi kunde dock inte vara där så länge efterom Emelie är superallergisk mot katter. Så sen gick vi hem!

Beat it


Vad ska jag bli när jag blir stor?

Jag sitter här i min säng och funderar på hur mitt liv är. Jag har det bra med familj och världens bästa pojkvän. Vi bor bra och allt är prima. Men jag gör ingenting med mitt liv. Jag jobbar inte, jag läser en distanskurs som e typ en gång/vecka högst. Jag menar, jag måste ju ha något att se fram emot och just nu har jag inte det. En dag för Zara är liksom att antingen vakna upp hos mig om vi sovit här, gå upp vid tio, kanske äta frulle, lyssna på musik eller kolla på tv, gå ut med hundarna, kolla datorn i timmar, och då menar jag TIMMAR. Om jag vågar ringer jag och söker jobb. Men eftersom jag fortfarande har telefonskräck så tar det verkligen emot och jag undviker det helst. jag väntar tills klockan blir tre då Joel slutar. Då kommer han antingen hem hit eller så plockar han upp mig på vägen. Så är vi hemma hos han resten va kvällen och gör typ nada. Liksom, det är inget liv jag lever. Jag vill ha något som jag ser fram emot. Jag vill ha ett jobb som jag älskar, eller ens det jag vill bara ha ett förbannat jävla jobb så jag tjänar pengar och så jag kan hitta på saker med Joel. han har ett heltidsjobb vilket gör att han alltid har pengar, och jag e alltid fattig. Detta leder till att vi inte kan hitta på så mycket saker som vi egentligen vill göra. Jag tycker lite synd om Joel ibland eftersom han hela tiden vill hitta på grejer. Ett jobb hade alltså löst detta problemet. Jag hade blivit sysselsatt under dagarna och sluppit bli fyrkantig i ögonen av flera timmars sittande framför tv eller dator. Jag hade framför allt tjänat pengar som hade gjort att jag kan hitta på mer saker. Jag hade sluppit vara snål. Jag behöver bara komma över denna "tröskel" som gör att jag inte söker jobb. Jag har alltid haft telefonskräck och kan knappt ringa till tandläkaren. jag kan absolut inte ringa efter en pizza, det gör alltid Joel. Jag vet inte hur jag ska lära mig att hantera detta, eller hur jag ska göra för att bli av med den. Men jag kan inte sitta här hemma hela dagarna längre, då kommer jag ruttna bort, sakta men säkert. Och det vill jag absolut inte göra. Vem vill det liksom?

Herregud, det blev en del. Nåväl, nu är jag trött och ska sova.

 


Desperata hemmafruar

Sitter just nu och kollar på Desperate Housewifes, de har ju kommit nya avsnitt. Jag kollar på internet på nå dålig sida där man bara kan kolla på ett avsnitt typ, sen måste man vänta en timme...helt sjukt men vad gör man inte för de desperata hemmafruarna? ;)Kortare lugg


Ni kanske inte ser det, men jag och saxen lekte lite innan. klippte min lugg lite kortare!
Håret e uppsatt, inte avklippt haha ;DInför vinternHar hittat lite smått och gått från Bikbok, Gina, Monki och Hm som jag mer än gärna skulle vilja ha! Men eftersom jag nu sparar som FAN till New York-resan så får det vänta lite.. :)På tal om New York, vi bokar den resan väldigt snart, spännande!


Morgontrött


(Bild från förra gången jag färgade håret, det är mycket rödare nu!)

Hejhej!
Idag är det måndag, åter igen. Måndagar är alltid så jävla tråkiga..Jag måst fan få ett jobb snart, innan jag ruttnar här hemma, haha. Nej men jag är så himla rastlös hela dagarna, har ju inget vettigt att göra! Så om ni har ett jobb till mig, ge mig det gärna ;)

Ska nog träffa Joel när han slutar iallafall, sen får vi se vad som händer. Ska ringa Petra och se om hon vill hitta på något! Nu: Frulle.

Zara.


Förr i tiden

Sitter och kollar på gamla bilder på datorn. Det är ju helt sjukt hur mycket man ändras genom åren..


Nyår 2004


Nyår 2005


Nyår 2006


November 2007


December 2008


Oktober 2009

Där ser ni...Min vanliga pose är densamma iallafall haha! ;) Något som ni kanske också ser är hur mycket min frisyr ändras. Har alltid tyckt om att ändra stil på hår och kläder..Alltid kul att kolla tillbaka på bilder då och då..

Zara.

Min mobil

Jag har bara haft min nya mobil i några dagar, men jag gillar redan den asmycket! Den gamla samsungmobilen jag hade var också väldigt bra och det krånglade inte en enda gång. Men ni vet, man tröttnar ju lätt på en mobil som man haft i två år så jag kände att det var dags att byta upp mig. Och Nokian som jag köpte nu verkar som ett bra köp, iallafall hittills.


haha, jättefin bild jag vet, men tänkte att jag skulle visa hur den såg ut ;D

Ikväll bir en riktig slappekväll, ska nog kolla på någon film. Lånade hem Joels externa hårddisk där han har sjukt mycket filmer så ska välja en därifrån tror jag! han lär la dyka upp här ikväll nångång med...We'll see ;)

Zara.
The color of my hair is red.

Nu är håret intensivt rött, som det ska vara! Just nu känns det som att jag aldrig kommer tröttna på den röda hårfärgen. Jag har ju aldrig haft det förut, får då är jag antingen brunett eller ljusare brun/blond (aldrig riktigt blond..). Nej, men jag håller nog fast den röda färgen ett tag till! :)
Zara.

Färgen röd

Ska e om inte min syster Petra kan färga mitt hår idag? Tänkte egentligen göra det för nån vecka sen men då pallade ingen göra det på mig. Men nu kanske...

Zara.

Pringles..

..är så underskattat, Hade kunnat äta upp en hel "burk" på 5 minuter. Men såklart så vill man ju spara så man har hela helgen (eller ja, iaf tills kvällens slut).

Fotboll på 5an nu. Tycker det blir tråkigare och tråkigare att kolla på faktiskt. Innan kunde man planera en vecka innan var an skulle kolla på en match, och med vilka. Och att man absolut skulle sitta bänkad framför tvn en halvtimme innan för att lyssna på försnacket. Skrika till lite extra högt skulle man med göra, om Sverige gjorde mål..Nu? orkar man knappt kolla på det 5 minuter.

Zara.

...


2009-10-10

Idag är det lördag. Vet ännu inte vad som kommer hända under denna dag, men vet iallafall att jag och Joel ska hem till Petra och Daniel senare för att hälsa på kissekatten och hämta lite av mina kläder som hon snodde från mig igår. Och det blir nog att köpa en fet godispåse sen med, eller hur Joel? Vi missade ju trots allt det igår..

Zara.

.

Blir mysig hemmakväll istället, iallafall för just nu. Vi kan ju ändra oss..

Zara.

Home again.

Tja!
Nu är vi hemma från Danmark igen. Det blev en trevlig liten minitripp tillsammans med Joel och Leo som också hakade på i sista stund. Helsingör är egentligen bara bra för en sak, och det är spriten. På en gata finns det minst 2 spritaffärer och det är ju rätt mycket om man jämför med i Sverige. En annan sak är att cidern är skitdyr där jämfört med här? Icke bra icke bra. Jag handlade inte då jag kände att om jag behöver något, kan jag lika gärna fixa det här in Sweden. Men pojkarna köpte kvå kassar var fyllda med vin och sprit. Får la se om man får smaka på det lite ikväll kanske för då blir det förhoppningsvis party. Vi får se, vi får se...

Zara.

2009-10-09


Danmark
står på listan idag.
Hörs senare. Bye
.

Nokia E71

Japp, det blev en Nokia E71 som fick följa med mig hem idag, alltså den mobilen jag ville ha. Nu sitter vi och leker tillsammans och vi börjar lätt förstå varandra. Men det vart lite krångligt ett tag i början...

Zara.

Mat

  • Potatisgratäng m. schnitzel
  • Kycklingsoppa
  • Nudlar
  • Pasta m. ostsås o bacon
  • Macka
  • Glass
  • Kakor

Det fanns för mycket att välja på när det kom till maten. Men det lutar åt pasta. Jag <3 pasta.

2009-10-08

Idag är det alltså den 8 oktober. En kall fin höstdag med blå himmel och sol. Joel åkte precis för att besikta sin nya bil. Vi håller tummarna för att inga oväntade fel dyker upp så att vi kan köra runt, runt hela eftermiddagen utan att bilden pajar. Något som vi håller tummarna för är att mobilen jag vill ha finns inne hos telia. Nokia e71. Ska nämnligen dit med far min idag och kolla på den eftersom jag ska förlänga mitt abonnemang samt att han med ska kolla på en eventuell mobil.


Nokia E71.

Nu äre dags för mat. Bye


RSS 2.0